• PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 150 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)

The Symbol : 5907709953376
37.95
pair Add to wishlist
Shipping within 24 hours
Shipping price The Lack Of
The Availability Of Duża dostępność
The Weight Of The 0.15 kg
EAN 5907709953376

Zamówienie telefoniczne: 535 171 790

SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100 %

OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYch, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru. Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SOJĘ, SELER i SEZAM.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wysyłka Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu
Ilość w opakowaniu zbiorczym 12
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
PRODUCENT - NAZWA I ADRES BATOM.PL JÓZEF LEŚNIAK HURTOWNIA ZDROWEJ ŻYWNOŚCI, GENERAŁA AUGUSTA FIELDORFA-NILA 17, 31-209 KRAKÓW
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question
  • Manufacturers