
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Mąka semola rimacinata (semolina)


Mąka semola rimacinata (semolina)
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 15 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.1 kg |
Zamówienie telefoniczne: 535 171 790
Mąka semola rimacinata (semolina)
Semolina to mąka pozyskiwana z mielenia twardej pszenicy durum. Ma postać gruboziarnistej mąki o żółtej barwie. Semolina, to źródło węglowodanów, białka i błonnika pokarmowego. Zawiera tez inne niezbędne do prawidłowego funkcjonowania związki takie jak: magnez, witaminę B1, kwas pantotenowy, foliany, miedź, fosfor, żelazo, sód i cynk.
Mąka z pszenicy durum to ciekawa i zdrowa baza do przygotowania pysznych dań. Warto, aby znalazła się również w Twojej kuchni. Można upiec z niej pieczywo (dzięki semolinie będzie mieć chrupiącą skórkę), usmażyć naleśniki, placki, a także zrobić pizzę rodem z włoskiej restauracji. Idealna jako dodatek do ciast makaronowych i pierogowych. Semolinę można użyć także do pieczenia, by zapobiec przywieraniu wypieków do blachy.
Składniki: mąka z pszenicy twardej durum 100 %
Kraj pochodzenia: Włochy
- Producenci