
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
BIO mieszanka do wypieku chleba klasyczna bezglutenowa 420g


BIO mieszanka do wypieku chleba klasyczna bezglutenowa 420g
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 20 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.42 kg |
Kod kreskowy | 5902837810775 |
EAN | 5902837810775 |
Zamówienie telefoniczne: 535 171 790
BIO mieszanka do wypieku chleba klasyczna bezglutenowa 420g
Składniki: płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal
Tłuszcz: 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 52 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 18 g
Białko: 12 g
Sól: 2,1 g
Może zawierać orzechy.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzać piekarnik do 190 °C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmarować olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsypać mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewać 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszać ciasto i przełożyć do brytfanki i wsadzić do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjąć z brytfanki i zawinąć w szmatkę. Odstawić do ostygnięcia.
- Producenci