• UMEBOSHI (MORELE JAPOŃSKIE KISZONE) BIO 125 g (SŁOIK) - ARCHE

Symbol: 4020943132947
39.65
szt. Do przechowalni
Czas realizacji zamówienia do 3 dni
Cena przesyłki 20
Paczkomaty InPost 20
Paczkomaty InPost - Płatna przy Odbiorze 24.99
Kurier (Poczta Polska Kurier) 25
Kurier (DPD) 32
Kurier (DPD) - Płatna przy Odbiorze 36.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.14 kg
EAN 4020943132947

Zamówienie telefoniczne: 535 171 790

SKŁADNIKI
morele japońskie* (80 %) (Prunus mume), sól morska, liście shiso - pachnotka zwyczajna* (Perilla frutescens) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Umeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.
Morele umeboshi można jeść jako dodatek do obiadów, można je dodawać do mięs i pieczeni. W Japonii popularny jest ryż umeboshi. Można je też zalewać ciepłą wodą, dodać plasterki imbiru i łyżkę miodu. Tak powstały napój jest dobrym sposobem na przeziębienie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 150 kJ/36 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 1,0 g
w tym cukry: 1,0 g
Białko: 1,6 g
Sól: 15,3 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym 6
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
PRODUCENT - NAZWA I ADRES ARCHE NATURPRODUKTE GMBH, LIEBIGSTRAßE 5A, 40721 HILDEN
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci