• Płatki drożdżowe nieaktywne

Płatki drożdżowe nieaktywne

Wysyłka Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu
67.50
kg Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty (płatny w sklepie) 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic (płatna przy dostawie) 15
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 15
Kurier (Pocztex 24) 17
Odbiór w Punktach 17
Dostępność Mało
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Płatki drożdżowe nieaktywne

Płatki drożdżowe nieaktywne uzyskiwane są wskutek obróbki drożdży nieaktywnych z wykorzystaniem glukozy zawartej w melasie buraczanej lub trzcinowej. Drożdże po uzyskaniu odpowiedniej objętości poddaje się działaniu temperatury. Tak przygotowane drożdże oddziela się, myje i suszy. Gotowe płatki drożdżowe kolorem oraz strukturą przypominają drobną bułkę tartą. 

Płatki drożdżowe cechują się charakterystycznym serowo-orzechowym aromatem oraz smakiem. W daniach roślinnych mogą być uznawane za nośnik smaku umami oraz substytut sera. Z racji tego, że zawierają dużą ilość składników odżywczych, można potraktować je jako uzupełnienie codziennej diety, szczególnie wegetarian i wegan. Dostarczają one bowiem pełnowartościowego białka oraz witamin z grupy B. świetnie sprawdzą się jako dodatek do zup, sosów i koktajli- w charakterze zagęszczacza, do wytrawnych tart, muffinek, past kanapkowych czy warzywnych dań jednogarnkowych.

Składniki: płatki drożdżowe nieaktywne

Kraj pochodzenia: Estonia

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie