-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Pasta Garam Masala Bezglutenowa BIO 175g
Symbol:
4032108117881
Smaczna i aromatyczna mieszanka przypraw. Czerwona soczewica gotowana w pomidorowym sosie z dodatkiem kremowego kokosa. Wyjątkowe danie ajurwedyjskie. Smacznego!
17.70
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | Następny Dzień Roboczy |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność | Duża dostępność 128 szt. |
Waga | 0.32 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4032108117881 |
Zostaw telefon |
OPIS
woda, olej słonecznikowy*, przyprawy* (kolendra*, kminek*, pieprz czarny*, kurkuma*, kardamon*, cynamon*, goździki*, cebula*, imbir*, asafetyda*, kozieradka*, chili*), koncentrat pomidorowy*, czerwona soczewica (Masoor Dal)*, ocet owocowy*, sól kamienna ajurwedyjska, pasta z tamaryndowca*, cukier trzcinowy ajurwedyjski (jaggery)*, MASŁO ghee* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Fajnie umyj soczewicę, a następnie gotuj ją w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut.
- W tym czasie rozgrzej olej na patelni, wrzuć przyprawy i chwilę smaż je, aż puści wonie. Dodaj ocet owocowy.
- Do prażonych przypraw wrzuć koncentrat pomidorowy i przecier przez sito z tamaryndowca. Całość dokładnie wymieszaj i czekaj, aż sos zgęstnieje.
- Kiedy soczewica zmięknie, odcedź ją i dodaj do sosu. Wszystko razem wymieszaj i nadal trzymaj na patelni.
- W międzyczasie w osobnym garnku rozgrzej łyżeczkę MASŁA ghee.
- Oprószył jedną z kiełbasek curry cynamonem, dodaj do rozgrzanego MASŁA ghee i zeskarmł ona przez kilka minut, do momentu aż stanie się miękkie.
- Przyprawy wymieszaj z czerwoną soczewicą w sosie pomidorowym i dodaj sól.
- Mieszankę przyprawową gotuj jeszcze przez kilka minut na małym ogniu, aż zaczną się wydzielać przyjemne aromaty.
- Podawaj z przetartym kremem kokosowym i bazyliowymi kwiatami. Smacznego!
SKŁADNIKI
woda, olej słonecznikowy*, przyprawy* (kolendra*, kminek*, pieprz czarny*, kurkuma*, kardamon*, cynamon*, goździki*, cebula*, imbir*, asafetyda*, kozieradka*, chili*), koncentrat pomidorowy*, czerwona soczewica (Masoor Dal)*, ocet owocowy*, sól kamienna ajurwedyjska, pasta z tamaryndowca*, cukier trzcinowy ajurwedyjski (jaggery)*, MASŁO ghee* (*certyfikowany składnik ekologiczny)Ilość w opakowaniu zbiorczym | 6 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
PRODUCENT - NAZWA I ADRES | COSMOVEDA E.K., ADALBERTSTR 5/8, 10999 BERLIN |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci