• Nóż Japoński Nakiri Do Krojenia Warzyw 1 szt. (250 G)

Symbol: 8713576279511

Nóż Nakiri - profesjonalny nóż kuchenny wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Idealny do krojenia warzyw i ziół. Ostry, odporny na rdzę i korozję.

362.30
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu Następny Dzień Roboczy
Cena przesyłki 0
Paczkomaty InPost - Za Pobraniem 0
Kurier Pocztex (Poczta Polska) - Za Pobraniem 0
Kurier DPD - Za pobraniem 0
Paczkomaty InPost 0
Kurier Pocztex (Poczta Polska) 0
Kurier DPD 0
Dostępność Mało
Waga 0.34 kg
EAN 8713576279511
Zostaw telefon

OPIS


Nóż Nakiri to profesjonalny nóż kuchenny, wykonany z dwóch rodzajów japońskiej stali nierdzewnej. Rdzeń ostrza to molibdenowo - wanadowa stal nierdzewna AUS-8A, zaś obie strony ostrza pokryte są stalą nierdzewną SUS405.
Dzięki temu nóż jest bardzo ostry, odporny na rdzę i korozję, zaś ponowne naostrzenie nie stanowi większego problemu
Nakiri to prostokątny nóż japoński. W Japonii używa się go głównie do krojenia warzyw i siekania drobno ziół. Odpowiedni zarówno dla osób praworęcznych jak i leworęcznych.

SPOSÓB UŻYCIA


Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nóż. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noża.
Nóż należy myć ręcznie, może to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej!

Ostrzenie noża:
Osełką - Trzymaj nóż mocno w miejscu i kilkakrotnie przesuwaj osełkę w górę i w dół noża.
Ceramiczną ostrzałką do noży - Przełóż nóż kilka razy przez ostrzałkę.

SKŁAD


stal nierdzewna, drewniany uchwyt

UWAGA


- Ostrze jest włożone do rękojeści. Upewnij się, że uchwyt jest dobrze zamocowany. Jeśli nie jest stabilny, uderz młotkiem spód rękojeści.
- Przed użyciem sprawdź czy ostrze nie ma pęknięć. Jeśli są pęknięcia, mogą one spowodować wyszczerbienie lub złamanie ostrza.
- Używaj innego noża do krojenia zamrożonego jedzenia. Zawsze używaj noża zgodnie z jego przeznaczeniem.
- Nie podgrzewaj noża na otwartym ogniu. Trzymaj go z dala od źródeł ciepła (może to zmiękczyć nóż lub uszkodzić rączkę).
- Nie wkładać noża do zmywarki, mikrofali i piekarnika.
- Trzymać nóż poza zasięgiem dzieci.
- Zawsze używaj noża na desce do krojenia.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym 1
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
PRODUCENT - NAZWA I ADRES TERRASANA NATUURVOEDING B.V., WAAIER 10, 2451 LEIMUIDEN
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Producenci