• Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba KETO / LCHF

Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba KETO / LCHF

Wysyłka Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu
29.00
szt Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty (płatny w sklepie) 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic (płatna przy dostawie) 15
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 15
Paczkomaty InPost 20
Kurier (Pocztex 24) 25
Odbiór w Punktach 25
Dostępność Mało
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba KETO / LCHF

Gotowa mieszanka odpowiednio wybranych błonników, dzięki której wypieczesz chlebek, bułeczki czy inne smakołyki. Z jednego opakowania możesz upiec aż 5 bochenków (wg przepisu zamieszczonego poniżej) o masie 500 g.
 
Składniki: błonnik ziemniaczany, błonnik owsiany, nasiona babki płesznik, kamień winny, skrobia kukurydziana, wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)

 

Wartości odżywcze 100 g mieszanki:

Wartość energetyczna 191 kcal
Tłuszcz 1,7
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 13,5 g
w tym cukry 0,3 g
Białko 8,4 g
Sól <1 g

Propozycja przygotowania producenta:
250 g mielonego twarogu tłustego / serka kremowego
100 g mieszankibłonnikowej
3 jajka
100 ml wody
10 g soli

Jajka i twaróg połączyć na gładką masę za pomocą miksera, powoli dodawać mieszankę. Gdy Wszystko połączy się w jednolitą masę dolać wodę oraz dołożyć sól. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić na 10 minut. Po tym Czasie nałożyć do natłuszczonej formy lub wyrobić w rękach bochenek i wyłożyć na blachę. Piec 80 minut w 180 st. C.

Kraj pochodzenia: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie