• Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba KETO / LCHF

Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba KETO / LCHF

29.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 0
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.5 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Zostaw telefon

Gotowa mieszanka odpowiednio wybranych błonników, dzięki której wypieczesz chlebek, bułeczki czy inne smakołyki.Z jednego opakowania możesz upiec aż 5 bochenków (wg naszego przepisu zamieszczonego poniżej) o masie 400 g.
 
Składniki: błonnik ziemniaczany, błonnik owsiany, nasiona babki płesznik, kamień winny, skrobia kukurydziana, wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)

 

Wartości odżywcze 100 g mieszanki:
Wartość energetyczna 191 kcal
Tłuszcz 1,7
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 13,5 g
w tym cukry 0,3 g
Białko 8,4 g
Sól <1 g

Propozycja przygotowania producenta:
250 g mielonego twarogu tłustego / serka kremowego
100 g mieszankibłonnikowej
3 jajka
100 ml wody
10 g soli

Jajka i twaróg połączyć na gładką masę za pomocą miksera, powoli dodawać mieszankę. Gdy Wszystko połączy się w jednolitą masę dolać wodę oraz dołożyć sól. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić na 10 minut. Po tym Czasie nałożyć do natłuszczonej formy lub wyrobić w rękach bochenek i wyłożyć na blachę. Piec 80 minut w 180 st. C.
Przygotowany wg tego przepisu chleb, w zależności od użytego sera będzie miał makro B12 T10 W 6 (wartości orientacyjne!)

 

termin przydatności: 6 miesięcy


Kraj pochodzenia: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie