• Masło sklarowane ghee w różnych smakach - kokosowe, waniliowe, chilli

Masło sklarowane ghee w różnych smakach - kokosowe, waniliowe, chilli

Wysyłka Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu
21.20
szt Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty (płatny w sklepie) 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic (płatna przy dostawie) 15
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 15
Paczkomaty InPost 20
Kurier (Pocztex 24) 25
Odbiór w Punktach 25
Dostępność Mało
Waga 0.27 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Masło sklarowane ghee w różnych smakach - kokosowe, waniliowe, chilli

Masło sklarowane, to masło pozbawione pochodzących z mleka substancji stałych. To czysty tłuszcz mleczny bez białka i wody. Masło sklarowane ghee powstaje według tradycyjnej indyjskiej receptury. Wytwarzane z mleka polskich krów z rejonów bieszczadzkich z wypasu łąkowego. Wyrabiane metodą tradycyjną - klarowane od 8 do 12 godzin. Masło sklarowane ma delikatny, słodkawy, lekko orzechowy smak i aromat.  Jest źródłem witamin rozpuszczalnych w tłuszczach: A, D, E, K oraz cennego kwasu masłowego.

Masło sklarowane ghee nadaje potrawom intensywnego, maślanego, wyjątkowego smaku i aromatu. Ma wszechstronne zastosowanie - nie przypala się i może być stosowane do gotowania, smażenia i pieczenia. Można rozgrzewać je do wysokich temperatur, ponieważ punkt dymienia masła sklarowanego to 260 C⁰. Masło sklarowane ghee można nałożyć na wierzch każdej ciepłej potrawy, usmażyć na nim ulubione danie, poddusić warzywa czy mięso posmarować nim chleb lub dodać do kawy - jest dobre do wszystkiego. 

Nie zawiera glutenu, kazeiny i laktozy – jest dobrą alternatywą dla osób z ich nietolerancją.

Składniki: tłuszcz mleczny 100%

Produkt Polski

 

Zestaw składa się z:

🧈  masła sklarowanego ghee w połączeniu z nierafinowanym olejem kokosowym

🧈 masła sklarowanego ghee z naturalnym aromatem wanilii, kardamonu i cynamonu

🧈 masła sklarowanego ghee z naturalnym aromatem chilli

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie