• Mąka z tapioki

Mąka z tapioki

Wysyłka Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu
10.90
kg Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty (płatny w sklepie) 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic (płatna przy dostawie) 15
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 15
Paczkomaty InPost 20
Kurier (Pocztex 24) 25
Odbiór w Punktach 25
Dostępność Mało
Waga 0.1 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Mąka z tapioki

Tapioka to produkt skrobiowy, który pozyskiwany jest z manioku - rośliny o bulwiastych korzeniach rosnącej w klimacie gorącym. Charakteryzuje się różnobarwnymi gałęziami i dużymi bulwami przypominającymi nasze ziemniaki. W celu uzyskania mąki bulwy manioku poddaje się mieleniu w specjalnym młynie. W wyniku mielenia uzyskuje się ciasto, które w następnej kolejności poddawane jest suszeniu - z czego otrzymuje się sypką, białą mąkę o wyglądzie i konsystencji pudru.

Mąka z tapioki znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Ponieważ nie posiada żadnego smaku, nie zmienia też smaku potraw, do których jest dodawana, jest też bardzo zdrowa. Jest także produktem lekkostrawnym, dlatego z powodzeniem może być włączona do diety dzieci, osób starszych i z wrażliwym układem pokarmowym. Dodaje się ją do rozmaitych sosów, a także do zup, musów, polew, ponieważ najpowszechniejsze zastosowanie tej mąki to zagęszczanie. Maki z tapioki można użyć także do wypieku chleba, ciast bezglutenowych, ciasteczek czy puddingu.

Składniki: skrobia tapiokowa 100%

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie