• Mąka z płaskurki pełnego przemiału

Mąka z płaskurki pełnego przemiału

Wysyłka Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu
12.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty (płatny w sklepie) 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic (płatna przy dostawie) 15
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 15
Paczkomaty InPost 20
Kurier (Pocztex 24) 25
Odbiór w Punktach 25
Dostępność Mało
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Mąka z płaskurki pełnego przemiału

Płaskurka to prastary gatunek pszenicy, jest odporna na niedogodności klimatyczne i szkodniki, dlatego nie wymaga stosowania nawozów sztucznych i pestycydów, a twarda łuska ziaren chroni je przed zanieczyszczeniami. Mąka z płaskurki powstaje w wyniku mielenia całych ziaren w tradycyjnych drewnianych młynach żarnowych. Ma ciemniejszy kolor, bowiem jest mąką nieoczyszczoną, która zawiera otręby - dzięki czemu jest bogatsza w błonnik pokarmowy, witaminy i składniki mineralne. Charakteryzuje się dużą zawartością białka i β-glukanów, które redukują cholesterol we krwi i równoważą poziom glukozy. Z tego względu płaskurka chroni układ krwionośny i minimalizuje ryzyko zachorowania na cukrzycę. Wspomaga krążenie, zwiększa odporność i ma zbawienny wpływ na układ pokarmowy. Mąka z płaskurki jest również bogata w wapń i fosfor, witaminę E, B1 i PP oraz kwas pantotenowy.

Mąka z płaskurki posiada niezwykły miodowy aromat i lekko orzechowy smak, dzięki czemu świetnie sprawdzi się do produkcji różnych wypieków - można z niej przygotować, chleb, makaron czy ciasto.

Składniki: mąka z płaskurki 100%

Kraj pochodzenia: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie