• Mąka z cieciorki czarnej

Mąka z cieciorki czarnej

Wysyłka Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu
13.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty (płatny w sklepie) 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic (płatna przy dostawie) 15
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 15
Paczkomaty InPost 20
Kurier (Pocztex 24) 25
Odbiór w Punktach 25
Dostępność Mało
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Mąka z cieciorki czarnej

Mąka z cieciorki otrzymywana jest ze zmielonych ziaren ciecierzycy i ma zupełnie inne właściwości niż tradycyjne mąki. Jest znacznie cięższa, bardzo odżywcza i wyróżnia się charakterystycznym smakiem. Jest przede wszystkim bogatym źródłem białka roślinnego, stąd doceniają ją zwłaszcza wegetarianie i weganie. Jest ono dobrze przyswajalne, ma wysoką wartość odżywczą. Mąka z cieciorki jest również dobrym źródłem witamin z grupy B oraz składników mineralnych: żelaza, magnezu, fosforu, cynku i potasu. To bogactwo kwasów nienasyconych i błonnika pokarmowego. Posiada także niski indeks glikemiczny (IG=35) oraz dużo polifenoli - antyoksydantów, które mają zdolność redukowania wolnych rodników. 

Mąka z ciecierzycy jest podstawowym składnikiem orientalnego pieczywa, a także głównym składnikiem indyjskiej pakory, ciasta naleśnikowego, w którym panieruje się warzywa i owoce morza. Można z niej przygotować również naleśniki, lekkie ciasta, pasztety, kotlety, świetnie sprawdza się jako zagęstnik do sosów, zup, gulaszy.

Składniki: mąka z cieciorki 100%

Kraj pochodzenia: Polska

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie