-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Mąka Orkiszowa Typ 00 BIO 1kg
Mąka 00 - doskonała do pizzy, ravioli i włoskiego pieczywa. Drobno mielona i bogata w gluten, nadaje się również do słodkich ciast. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | Następny Dzień Roboczy |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność | Duża dostępność 71 szt. |
Waga | 1.04 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5902706271577 |
Zostaw telefon |
OPIS
Mąka 00 jest włoską mąką, wykorzystywaną głównie do robienia pizzy. Jest ona bardzo drobno mielona - przypomina śnieżnobiały pył. Mąka 00 jest mąką najbardziej bogatą w GLUTEN, co za tym idzie... jest kaloryczna, ale czego nie robi się dla lepszego dania? Smak pizzy czy innej potrawy z wykorzystaniem mąki 00 rekompensuje ilość zjedzonych kalorii! Dlatego warto, by w naszej szafce znajdowała się również mąka 00. Wypiekane ciasto z mąki typu 00 jest miękkie oraz delikatne. Pizza, którą wykonamy z mąki 00 jest chrupiąca na zewnątrz, ale miękka i puszysta w środku. Dzięki temu, że mąka 00 jest drobno mielona, bardzo szybko i łatwo można z niej ugnieść ciasto.
Mąka 00 nadaje się również do ciasta na ravioli oraz lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo - focaccia. Jest również idealna do pieczenia słodkich ciast i ciasteczek. Na jej bazie powstają wyśmienite biszkopty, pyszne kruche ciasta i delikatne ciasteczka.
SKŁADNIKI
- mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %). (* certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 12 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
PRODUCENT - NAZWA I ADRES | PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO - HANDLOWE NIRO SP. Z O.O. , DOLNA 4, 42-283 BORONÓW |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
- Producenci