-
MĄKA ORKISZOWA TYP 00 (NA PIZZĘ) BIO 1 kg - NIRO
New


The Symbol :
5902706271577
24.87
Shipping within | 24 hours |
Shipping price | The Lack Of |
The Availability Of |
Duża dostępność
|
The Weight Of The | 1.04 kg |
The bar code | |
EAN | 5902706271577 |
Zamówienie telefoniczne: 535 171 790
SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %). (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka 00 jest włoską mąką, wykorzystywaną głównie do robienia pizzy. Jest ona bardzo drobno mielona - przypomina śnieżnobiały pył. Mąka 00 jest mąką najbardziej bogatą w GLUTEN, co za tym idzie... jest kaloryczna, ale czego nie robi się dla lepszego dania? Smak pizzy czy innej potrawy z wykorzystaniem mąki 00 rekompensuje ilość zjedzonych kalorii! Dlatego warto, by w naszej szafce znajdowała się również mąka 00. Wypiekane ciasto z mąki typu 00 jest miękkie oraz delikatne. Pizza, którą wykonamy z mąki 00 jest chrupiąca na zewnątrz, ale miękka i puszysta w środku. Dzięki temu, że mąka 00 jest drobno mielona, bardzo szybko i łatwo można z niej ugnieść ciasto.
Mąka 00 nadaje się również do ciasta na ravioli oraz lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo - focaccia. Jest również idealna do pieczenia słodkich ciast i ciasteczek. Na jej bazie powstają wyśmienite biszkopty, pyszne kruche ciasta i delikatne ciasteczka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1465 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 68,2 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 13,5 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %). (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Mąka 00 jest włoską mąką, wykorzystywaną głównie do robienia pizzy. Jest ona bardzo drobno mielona - przypomina śnieżnobiały pył. Mąka 00 jest mąką najbardziej bogatą w GLUTEN, co za tym idzie... jest kaloryczna, ale czego nie robi się dla lepszego dania? Smak pizzy czy innej potrawy z wykorzystaniem mąki 00 rekompensuje ilość zjedzonych kalorii! Dlatego warto, by w naszej szafce znajdowała się również mąka 00. Wypiekane ciasto z mąki typu 00 jest miękkie oraz delikatne. Pizza, którą wykonamy z mąki 00 jest chrupiąca na zewnątrz, ale miękka i puszysta w środku. Dzięki temu, że mąka 00 jest drobno mielona, bardzo szybko i łatwo można z niej ugnieść ciasto.
Mąka 00 nadaje się również do ciasta na ravioli oraz lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo - focaccia. Jest również idealna do pieczenia słodkich ciast i ciasteczek. Na jej bazie powstają wyśmienite biszkopty, pyszne kruche ciasta i delikatne ciasteczka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1465 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 68,2 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 13,5 g
Sól: 0,01 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 12 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
PRODUCENT - NAZWA I ADRES | PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO USŁUGOWO - HANDLOWE NIRO SP. Z O.O. , DOLNA 4, 42-283 BORONÓW |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
There is currently no comments or ratings for this product.
- Manufacturers