• Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

Wysyłka Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu
23.00
kg Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 15
Odbiór osobisty (płatny w sklepie) 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic (płatna przy dostawie) 15
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 15
Paczkomaty InPost 20
Kurier (Pocztex 24) 25
Odbiór w Punktach 25
Dostępność Mało
Waga 1 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

Kakao otrzymuje się je z ziaren pochodzących z owoców, które rosną na drzewach Kakaowca - rośliny uprawianej w tropikalnych regionach, wzdłuż równika, gdzie panuje gorący i wilgotny klimat. Największe uprawy kakaowca są w krajach Afryki zachodniej, z czego Ghana jest niekwestionowanym liderem w produkcji kakao. 

Drzewa rosnące w Ghanie potrzebują 5-15 lat, aby wydać pierwsze owoce. Po tym czasie pracownicy plantacji odcinają z drzew wielkie owalne owoce, rozbijają je i wydobywają z nich pojedyncze nasiona. Surowe ziarna kakaowca są rozgniatane i usuwa się z nich łuski, kolejnym etapem jest prażenie nasion, które uwalnia czekoladowy aromat. Na koniec ziarna zostają zmielone, w wyniku czego powstaje miazga kakaowa, która przetwarzana jest na sypkie kakao.

Ziarna kakaowca są skarbnicą prozdrowotnych substancji, zawierają: żelazo, wapń, magnez, fosfor, witaminy A, E, z grupy B, a także przeciwutleniacze. 

Składniki: kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

Kraj pochodzenia: Ghana

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie