
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Herbata Zielona Bancha BIO 60g


Symbol:
5904730935845
Organiczna zielona herbata Bancha z dojrzałych liści. Zawiera mniej kofeiny i więcej garbników, nadaje się do codziennego picia. Często podawana do posiłków. Pochodzi z Prefektury Kagoshima na wyspie Kiusyu.
32.88
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | Następny Dzień Roboczy |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.14 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5904730935845 |
Zostaw telefon |
OPIS
Organiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji aromatycznych za to więcej garbników co daje Banchy jej wyrazisty smak. W Japonii często podaje się ją do posiłków. Jej stosunkowo niska zawartość kofeiny powoduje, że często pije się ją wieczorem. Mniejsza ilość kofeiny (lub teiny, jak często nazywa się ten związek występujący w herbacie) skutkuje również mniejszą goryczką naparu herbacianego w stosunku do Senchy. Nazwa Bancha pochodzi od słów „ban" i „cha." „Cha" w języku japońskim to herbata. Słowo „ban"(番) ma natomiast podwójne znaczenie. Może być rozumiane jako odpowiednik tego co „zwykłe", „popularne" lub „codzienne." Natomiast „ban" zapisane jako 晩o tej samej wymowie oznacza „późno" i odnosi się do późnych zbiorów, z których pochodzą liści wchodzące w skład Banchy. Bancha zyskała na popularności w epoce Edo i jest dzisiaj drugą najczęściej pitą herbatą zieloną w Japonii. Istnieje ponad 20 rodzajów Banchy o różnych stopniach fermentacji i pochodzących z różnych regionów. Bancha jest herbatą często rekomendowaną w diecie wegańskiej ponieważ jest najbogatszych źródeł żelaza pochodzenia roślinnego (38mg / 100g Banchy). Moya Bancha pochodzi z małych rodzinnych upraw w Prefekturze Kagoshima na wyspie Kiushu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ilość herbaty: 3-4 g na 250ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 CSKŁADNIKI
Zielona herbata bancha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 3-4 g na 250ml. Czas parzenia: 3-4 min. Ilość zaparzeń: 3. Temperatura parzenia: 70-80 CZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscuWysyłka | Tak - InPost, Kurier, Paczka w Ruchu |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 6 |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
PRODUCENT - NAZWA I ADRES | MOYA EUROPE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, MIECZYSŁAWA KARŁOWICZA 9A, 02-501 WARSZAWA |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
- Producenci