• Bezglutenowa mieszanka BIO do gofrów i naleśników

Bezglutenowa mieszanka BIO do gofrów i naleśników

8.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 0
Odbiór osobisty 0
Dostawa na terenie Wrocławia i okolic 0
Dostępność Mało
Waga 0.2 kg

Zamówienie telefoniczne: 501265295

Zostaw telefon

Bezglutenowa mieszanka BIO do gofrów i naleśników

Składniki: mąka ryżowa*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydzina*), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

* z certyfikowanej uprawy ekologicznej

Produkt nie zawiera cukrów. Produkt może zawierać orzechy i sezam.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1526 kJ / 360 kcal 
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 0,1 g
Błonnik: 2,0 g  
Białko: 7,1 g
Sól: 0,65 g

Sposób przygotowania:
Gofry: Rozbić 2 jajka do miski, dodać zawartość opakowania, 75 g miękkiego masła, 80 g cukru i 200 ml mleka i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Natłuścić gofrownicę, wlać ciasto i upiec gofry.  
Naleśniki: Zawartość opakowania wymieszać z 3 jajkami i 300 ml mleka do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta i nakładać porcjami na natłuszczoną patelnię. Smażyć na średnim ogniu z obu stron. 
Danie wegetariańskie: zamiast jajek i mleka użyć 300 ml napoju sojowego (lub zbożowego) lub 200 g jogurtu sojowego. 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie