-
Bezglutenowa mieszanka BIO do gofrów i naleśników


Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 0.2 kg |
Kod kreskowy | 4015637827346 |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 501265295
Zostaw telefon |
Bezglutenowa mieszanka BIO do gofrów i naleśników
Składniki: mąka ryżowa*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winnian monosodowy, skrobia kukurydzina*), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)
* z certyfikowanej uprawy ekologicznej
Produkt nie zawiera cukrów. Produkt może zawierać orzechy i sezam.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1526 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 0,1 g
Błonnik: 2,0 g
Białko: 7,1 g
Sól: 0,65 g
Sposób przygotowania:
Gofry: Rozbić 2 jajka do miski, dodać zawartość opakowania, 75 g miękkiego masła, 80 g cukru i 200 ml mleka i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Natłuścić gofrownicę, wlać ciasto i upiec gofry.
Naleśniki: Zawartość opakowania wymieszać z 3 jajkami i 300 ml mleka do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta i nakładać porcjami na natłuszczoną patelnię. Smażyć na średnim ogniu z obu stron.
Danie wegetariańskie: zamiast jajek i mleka użyć 300 ml napoju sojowego (lub zbożowego) lub 200 g jogurtu sojowego.
- Producenci